×
Om je de juiste producten aan te kunnen bieden willen we graag van je weten hoeveel medewerkers er in dienst zijn.

UMCG verbetert bereikbaarheid met digitale balie van Zaurus

Menselijk contact moet vanwege de coronapandemie nog steeds zoveel mogelijk beperkt worden. Voor het UMCG betekent dit dat zij het bezoek van patiënten aan het ziekenhuis waar mogelijk zoveel mogelijk willen beperken. Uiteraard werden er al videoconsulten ingezet, maar er waren meer facetten van de patiëntreis waar digitalisering het aantal bezoeken van patiënten kon beperken: zoals met een digitale inschrijfbalie.

Van fysiek naar digitaal

Voorheen moesten patiënten fysiek het ziekenhuis bezoeken om zich als nieuwe patiënt in te schrijven. Naast dat dit de patiënt flink wat tijd en energie kost, is dit extra contact tijdens de coronapandemie eigenlijk niet wenselijk.

Zoals bij meer facetten van de patiëntreis fungeerde corona als een katalysator van innovatie, die ook na deze pandemie van meerwaarde zal blijven.

Door de inzet van een digitale inschrijfbalie bespaart de patiënt tijd, is het inschrijfproces toegankelijker voor mensen die bijvoorbeeld slecht ter been zijn en kan het UMCG het inloopverkeer in het ziekenhuis beperken, wat momenteel veiliger is voor iedereen.

De digitale balie

De digitale balie werkt als volgt: bij hun afspraakbrief krijgen patiënten nu een QR-code. Als zij deze scannen, komen zij op een pagina met een chatvenster. Dit is de live chat van Zaurus, bemand door digitale assistente Laura.

digitale-balie-umcg

 

Laura zal enkele basale vragen stellen en de patiënt vervolgens doorverwijzen naar een ‘echte’ medewerker van het UMCG, die een videogesprek start met de patiënt. Deze medewerker handelt vervolgens de rest van de inschrijving af, door te vragen naar het BSN-nummer en de zorgpas en door via het scherm het identiteitsbewijs te controleren. Als alles in orde is wordt er een aanmeldcode voor mijnUMCG verstrekt.

Op deze manier kunnen medewerkers van het UMCG dezelfde stappen doorlopen als bij een fysieke inschrijving en voldoet het proces aan de eisen van het UMCG.

Ook een digitale balie inzetten?

Onze digitale assistente Laura is, in combinatie met onze live chat, in te zetten voor digitale (inschrijf)balies, digitale servicepunten en digitale inloopspreekuren. Vraag ons gerust naar de mogelijkheden, we vertellen je graag meer!

Contacteer ons