×
Om je de juiste producten aan te kunnen bieden willen we graag van je weten hoeveel medewerkers er in dienst zijn.

Persbericht: Digitalisering OLVG zet door, videobellen met Zaurus

Sinds het begin van de coronacrisis heeft OLVG een extra sterke groei doorgemaakt op het gebied van digitalisering, waaronder de inzet van videoconsulten. Op het moment van schrijven maken al 15 specialismen gebruik van videoconsulten voor het bieden van zorg op afstand. Nu de crisis voortduurt en de voordelen van het videobellen steeds tastbaarder zijn geworden, wordt verder opgeschaald met een stabiele, gebruiksvriendelijke oplossing van Nederlandse bodem: Zaurus.

Veilig en volledig geïntegreerd

Zaurus biedt videobellen via digitale spreekkamers. Het is speciaal voor de zorgsector ontwikkeld en beschikt over de nodige certificeringen op het gebied van informatiebeveiliging en privacy. De digitale spreekkamers van Zaurus kunnen gemakkelijk geïntegreerd worden met Epic (Haiku, Canto en de MyChart patiëntenomgeving) en draait hiermee al bij drie andere Epic-ziekenhuizen: het UMCG, Ziekenhuis St Jansdal en het Radboudumc.

Vervolgstappen

In eerste instantie zorgt OLVG ervoor dat Zaurus hun huidige videobeloplossing voor de communicatie tussen OLVG en patiënten volledig vervangt en naadloos past in de bestaande werkprocessen. Daarnaast zullen de bestaande werkprocessen uitgebreid worden op basis van de multi-device beschikbaarheid van Zaurus. Zorgverleners en patiënten zullen kunnen videobellen via PCs/laptops, tablets en smartphones.

Zaurus biedt naast digitale spreekkamers ook digitale assistenten voor de zorg. In een toekomstig stadium zal OLVG onderzoeken hoe deze uitgebreide ‘chatbots’ ingezet kunnen worden om processen te optimaliseren – zowel rond de inzet van videoconsulten als andere zorgprocessen.

Contactgegevens OLVG

Contactpersoon: de dienstdoende persvoorlichter
E-mail: persvoorlichting@olvg.nl 
Telefoonnummer: 0653365491


Contactpersoon bij Zaurus: Jenny Luco

Online marketeer
E-mail: jenny@zaurus.nl
Telefoonnummer: 072-202 9123