×
Om je de juiste producten aan te kunnen bieden willen we graag van je weten hoeveel medewerkers er in dienst zijn.

Persbericht: Zaurus gecertificeerd voor de ISO 27701 privacynorm

Vandaag lanceert de NEN het certificatieschema voor de nieuwe ISO 27701 privacynorm. Na een succesvolle audit met TÜV Nederland is Zaurus, aanbieder van een beeldbeloplossing en digitale assistenten voor de zorg, officieel voor deze norm gecertificeerd. Een primeur voor Zaurus, die hiermee niet alleen een van de eerste Nederlandse bedrijven maar ook de eerste beeldbelaanbieder is met deze certificering.

De ISO 27701

Zaurus was reeds gecertificeerd op de voor de zorg essentiële ISO 27001 en NEN 7510 normen voor informatiebeveiliging. De ISO 27701 is feitelijk een aanvullende norm op de ISO 27001 norm, waardoor een organisatie kan aantonen dat het het borgen van privacy goed op orde heeft, volgens de geldende Algemene Verordening Gegevensbescherming. Iedere organisatie wordt uiteraard geacht te werken conform de AVG, maar met de ISO 27701 wordt dit getoetst en kan het aangetoond worden. Zodoende versterkt de ISO 27701 de ISO 27001 en vult deze aan.

Uitreiking

Tegelijk met de lancering van het certificatieschema werden de eerste certificaten uitgereikt aan de deelnemers aan de validatie-audit. Hiermee is Zaurus een van de eerste Nederlandse organisaties die op deze norm is gecertificeerd volgens het door de NEN (in samenwerking met TÜV Nederland) opgezette certificatieschema. Niels Greidanus, CEO van Zaurus, en CISO Michelle Spit ontvingen het certificaat – met inachtneming van de nodige coronamaatregelen – van auditor Nico Nijenhuis van TÜV Nederland.

uitreiking-iso27701-zaurus-tuv

Bevestiging

“Het bewustzijn rond het belang van privacy was al groot binnen onze organisatie”, aldus Greidanus. “Toch is het een grote meerwaarde om door een onafhankelijke derde getoetst te worden. Het is een stukje bevestiging voor onszelf dat we de zaken op orde hebben en daarnaast een manier om aan onze klanten aan te tonen dat data bij ons in goede handen is. We doen wat we zeggen.”


Contactpersoon bij Zaurus: Jenny Luco

Online marketeer
E-mail: jenny@zaurus.nl
Telefoonnummer: 072-202 9123