×
Om je de juiste producten aan te kunnen bieden willen we graag van je weten hoeveel medewerkers er in dienst zijn.

Update Zaurus Outlook add-in: inplannen in gedeelde agenda’s

In augustus 2020 lanceerden we onze add-in voor Outlook, zodat bij het aanmaken van een nieuwe afspraak in Outlook ook meteen een digitale spreekkamer aangemaakt kan worden. Gezien het in de zorg vaak voorkomt dat een assistent of polimedewerker de afspraken inplant voor een andere zorgverlener of specialist, kregen we met regelmaat de vraag of de Zaurus add-in ook in dergelijke scenario’s ingezet kan worden. Met de nieuwste update van de add-in is het mogelijk om ook in een gedeelde agenda afspraken met bijbehorende digitale spreekkamers aan te maken.

Hoe werkt het?

Het is allereerst van belang om te zien of degene die de afspraak inplant de juiste rechten heeft om in de agenda in kwestie afspraken aan te maken. Zorg dat deze persoon in deze agenda de rechten heeft om te bewerken of is ingesteld als ‘gedelegeerde’ (‘delegate‘).

Vervolgens moet deze persoon de Zaurus add-in voor Outlook installeren. Let op: alleen degene die de afspraak inplant hoeft de add-in geïnstalleerd te hebben.

Na installatie krijg je wanneer je in de gewenste agenda een nieuwe ‘gebeurtenis’ (afspraak) aanmaakt een extra knopje rechts bovenin je menu, met het Zaurus-icoontje. Als je hierop klikt komt er een zijbalk in beeld met de optie om in te loggen in Zaurus en vervolgens een spreekkamer aan te maken.

Nadat je ingelogd bent kun je, na het invullen van een titel aan de linkerkant van het scherm, met één druk op de knop een digitale spreekkamer aanmaken. Je kunt deelnemers uitnodigen die ook toegang zullen krijgen tot de spreekkamer. Zij hoeven geen account aan te maken om deel te nemen. Er wordt in de beschrijving van de afspraak een unieke link en toegangscode geplaatst waarmee alle deelnemers de spreekkamer kunnen openen. Er worden ook korte instructies meegestuurd.

Aan de slag met de add-in

De geüpdatete Zaurus add-in voor Outlook (versie 1.0.15) is vanaf vandaag live in de Microsoft store en is gratis te downloaden.