×
Om je de juiste producten aan te kunnen bieden willen we graag van je weten hoeveel medewerkers er in dienst zijn.

Generieke koppelingen voor digitale spreekkamers

Op basis van input van onze klant Ziekenhuis St Jansdal ontwikkelden we een generieke EPD-koppeling, waarmee onze digitale spreekkamers inclusief videobelfunctionaliteiten vanuit ieder EPD toegankelijk gemaakt kunnen worden. 

Hoe werkt het?

Vanuit het EPD wordt er een unieke link aangemaakt voor een ‘digitale wachtkamer’, die beschikbaar gesteld wordt aan de patiënt (bijvoorbeeld via het patiëntenportaal) en aan de betrokken zorgverlener(s). Zij kunnen deze link gewoon vanuit hun browser benaderen.

De digitale wachtkamer ziet er als volgt uit (in dit voorbeeld zie je de digitale wachtkamer van Ziekenhuis St Jansdal):

digitale-wachtkamer-zaurus

Vanuit die wachtkamer kunnen de zorgverlener(s) en de patiënt op de ‘Naar de spreekkamer’-knop klikken om de digitale spreekkamer te betreden en daar vervolgens op het afgesproken tijdstip deel te nemen aan het videoconsult.

De digitale spreekkamer heeft in deze setup een wat ander jasje dan je wellicht van Zaurus gewend bent en ziet er als volgt uit: 

digitale-spreekkamer-generieke-koppeling

Vele voordelen

Op deze manier hoeft de patiënt geen account aan te maken om deel te kunnen nemen aan het videoconsult, maar kan er direct vanuit de webbrowser gebeeldbeld worden – zowel op een smartphone of tablet als op een desktop PC of laptop.

Zo wordt Zaurus steeds meer deel van het bestaande werkproces en wordt het voor alle partijen nóg laagdrempeliger om deel te nemen aan een videoconsult, zonder dat er ingeleverd wordt op het gebied van veiligheid. Iedere deelname-link is uniek en wordt alleen verstrekt aan diegenen die toegang behoren te krijgen tot de spreekkamer.

Ieder EPD

Deze manier van werken wordt bij het St Jansdal ingezet in combinatie met het Epic EPD en zal binnenkort ook uitgerold worden bij organisaties die Chipsoft gebruiken. De koppeling is zo gemaakt dat deze bij ieder EPD in te zetten is, dus er zullen er zeker meer volgen.

Lijkt deze setup jou ook ideaal voor jouw organisatie? Neem dan contact met ons op, we bespreken graag de mogelijkheden met je!

Contacteer ons