×
Om je de juiste producten aan te kunnen bieden willen we graag van je weten hoeveel medewerkers er in dienst zijn.

Zonder account deelnemen aan videoconsulten dankzij digitale assistent Lucas

E-health-toepassingen zijn helaas veelal niet ‘one size fits all’. Zo hebben we altijd te maken met verschillende niveaus van digitale vaardigheid van zowel de zorgverleners als de patiënten of cliënten en daarnaast hebben de diverse zorgtaken vaak specifieke wensen wat betreft de werking van het systeem en de functionaliteiten die geboden worden.

Als ontwikkelaar van e-health producten is het onze taak om deze wensen af te wegen tegen zowel de technologische mogelijkheden als de beveiligingseisen waaraan onze producten moeten voldoen.

Toegankelijkheid

Uiteraard is het van belang dat beeldbellen in de zorg zo veilig mogelijk gebeurt. Om dat te garanderen houden wij bij alle facetten van onze digitale spreekkamers de veiligheid in het oog, zoals bij ons registratie- en inlogproces.

Toch bleek dat dit registreren en inloggen voor sommige patiënten en cliënten een drempel was… Soms lukte het niet, soms waren er bezwaren.

Er moest een oplossing komen die zowel veilig als gebruiksvriendelijk was.

De geboorte van Lucas

Een van de grote voordelen van de digitale spreekkamers van Zaurus, is dat diverse processen geautomatiseerd kunnen worden met eveneens door ons ontwikkelde digitale assistenten – een soort uitgebreide chatbots.

Na een brainstorm met onze ontwikkelaars kwam het idee naar voren om de toegankelijk van de digitale spreekkamers te verbeteren met een nieuwe digitale assistent: Lucas.

digitale-assistent-lucas

Hoe werkt Lucas?

Lucas begeleidt eerst de zorgverlener bij het aanmaken van een digitale spreekkamer en genereert vervolgens een unieke code die de zorgverlener met de patiënt/cliënt kan delen – bijvoorbeeld middels een SMS vanuit Zaurus.

Patiënten/cliënten worden verwezen naar een webpagina waarop een chatvenster staat, waar vanuit Lucas hen begeleidt en hen na invoer van de unieke code toegang verschaft tot de digitale spreekkamer.

Er hoeft geen registratieproces doorlopen te worden en er hoeft niet ingelogd te worden in de web-versie of een van de apps van Zaurus. Deelnemen aan een videoconsult is op deze manier snel, laagdrempelig en gemakkelijk.

Lucas inzetten bij jouw organisatie

Lucas mag zonder additionele kosten aan de slag bij alle organisaties met een Zaurus-abonnement. Benieuwd hoe e.e.a. precies werkt? We hebben speciale Lucas-handleidingen beschikbaar voor zorgverleners en zorgvragers, zodat je organisatie hem snel en gemakkelijk aan het werk kan zetten.

Klik op onderstaande afbeeldingen om de handleidingen te downloaden.

Lucas handleiding voor zorgverleners Lucas handleiding voor zorgvragers